Levertijd 10 werkdagen

Laksoorten en kleuren

Wat is de kwaliteit van de gebruikte lak?
We gebruiken twee componenten polyurethaan (PU) lak. Deze zogenaamde 2K lak is krasvast, slijtvast en chemicaliën bestendig. Daarnaast heeft 2K PU lak een goede hechting en een hoge kleurechtheid. Kleurechtheid is de mate waarin de kleur behouden blijft. Bij een hoge kleurechtheid treedt er weinig verkleuring op.

Welke kleuren kan ik kiezen?
Je kunt elke unikleur kiezen. Dit kan een kleur van een verfleverancier zijn of een kleur uit een kleurenwaaier. Standaard werken we met RAL-kleuren. Als je kiest voor een niet RAL-kleur, zullen we een kleurstaal op maat maken en deze voor akkoord naar je toesturen, voordat we met het spuitwerk beginnen.

Wat als ik het kleurnummer niet weet?
Als je het kleurnummer niet weet, maar wel weet wel welke kleur je wilt hebben, kun je bij ons een RAL-kleurenwaaier huren. We sturen je de RAL-kleurenwaaier toe en na ontvangst kun je het kleurnummer van de gewenste kleur aan ons doorgeven. Als we de te spuiten objecten bij je op komen halen, nemen we meteen de kleurenwaaier retour. Je kunt er ook voor kiezen om een kleur uit te laten lezen. In dat geval maken we een afspraak voor het uitlezen van de kleur en sturen we je na vaststelling van de kleur een kleurstaal op maat voor akkoord.

Wat is het verschil tussen zijdeglans en zijdemat?
Wij kunnen alle unikleuren spuiten in zijdeglans en zijdemat. Glansgraden worden uitgedrukt in glansreflectie. Voor zijdeglans gebruiken we een glansreflectie van 25-30% bij een meethoek van 60 graden. Voor zijdemat gebruiken we een glansreflectie van 15-20% bij een meethoek van 60 graden. Dit zijn gangbare normen voor zijdeglans en zijdemat. Het hardere mengsel van zijdeglans maakt het minder krasgevoelig dan zijdemat. Zijdeglans is ook visueel minder krasgevoelig dan zijdemat. Daarmee wordt bedoeld dat krassen minder makkelijk waarneembaar zijn bij zijdeglans dan bij zijdemat.

Contactgegevens

Gespotenpanelen.nl
Proostwetering 91 
3543 AC Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
9:00 uur - 16:00 uur
Bezoek op afspraak
18 t/m 25 oktober 2021 gesloten