Beoordeling 4,0 van 5

Trustpilot
Gespotenpanelen.nl Logo
0

Kosten van keuken renoveren: een complete uitleg over de opbouw van de kosten

Jouw keuken renoveren is een investering die niet alleen de esthetiek van uw huis transformeert, maar ook de waarde ervan verhoogt. Voordat de renovatie plaat kan vinden, is het belangrijk om een goed beeld van de kosten te hebben. Daarom geven wij graag meer uitleg rondom de kosten van een keuken renoveren. Daarnaast heb jij na het lezen van dit artikel een goed idee hoe de kosten opgebouwd worden en waar je ongeveer vanuit kan gaan voor jouw keuken. 

Bereken direct zelf de kosten van het renoveren van jouw keuken!

 

De verschillende kostencomponenten van een keukenrenovatie worden in dit artikel benoemd. Van de glansgraad tot de transportmogelijkheden. We zullen ook ingaan op de factoren die van invloed zijn op de totale kosten, variërend van de omvang van de renovatie tot de afmetingen en gewenste afwerkingen.

 

Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke keukenrenovatie of een high-end make-over, het begrijpen van de kosten en het vinden van manieren om binnen het budget te blijven is van cruciaal belang. We duiken hier in de kosten van de keukenrenovatie, zodat jij binnen het budget blijft.

 

Kosten van keuken renoveren

Bij het plannen van het renoveren van jouw keuken is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de kosten die bij het project komen kijken. Verschillende elementen dragen bij aan de totale kosten, en het is essentieel om deze aspecten te begrijpen om een realistisch budget op te stellen. Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste kostencomponenten:

 • Aantal keukendeurtjes of keukenkastjes (losse delen)
 • Geschilderde vaste delen
 • Transport
 •  Spuiten van handgrepen
 • Herstellen van handgreepgaten
 • Glansgraad van het spuitwerk
 • Aantal zijdes te Spuiten
 • Plinten, bedekkingspanelen of sierlijsten laten spuiten
 • Aantal kasten die van de binnenkant gerenoveerd moeten worden

 

Aantal keukendeurtjes of keukenkastjes

Een van de belangrijkste factoren die de kosten van een keukenrenovatie bepalen, is het aantal keukendeurtjes of keukenkastjes dat moet worden aangepakt. Meer deurtjes of kastjes betekenen niet alleen een hogere spuitkosten, maar ook meer arbeidsuren voor het spuiten. Daarnaast heeft de afmeting van de keukenkastjes en keukendeurtjes invloed op de totale kosten van de keukenrenovatie.

 

Geschilderde vaste delen

Naast het spuiten van de keukendeurtjes of keukenkasten, kan het nodig zijn om vaste delen van de keuken, zoals zijpanelen, te schilderen als onderdeel van de keukenrenovatie. Dit brengt extra kosten met zich mee, door de arbeidsuren en de extra verf. Het is een keuze of je de vaste delen geschilderd wilt hebben. Je kan ze ook de bestaande kleur laten of ze zelf verven. De keukenkastjes en keukendeurtjes kan je vervolgens laten spuiten, zodat het een algeheel mooi resultaat wordt.

 

Transport van de losse delen

Wanneer we jouw hele keuken renoveren dan zullen we de losse delen, zoals keukenkastjes en keukendeurtjes, transporteren naar de spuiterij. Dit brengt logischerwijs kosten met zich mee. Wil je besparen op je keukenrenovatie? Breng dan de losse delen zelf naar onze meubelspuiterij. Dan betaal je geen transportkosten en verlaagt dit de kosten van je keukenrenovatie. Het nadeel hiervan is wel dat je de montage en demontage zelf moet uitvoeren.

 

Spuiten van handgrepen

Wanneer je je keuken een compleet nieuwe stijl geeft, is het nog maar de vraag of de handgrepen er nog bij passen. Hierbij heb je de keuze tussen de bestaande handgrepen te laten spuiten of nieuwe te kopen. Als jij je handgrepen ook wilt laten spuiten, heeft dit uiteraard invloed op de kosten van de keukenrenovatie.

 

Herstellen van handgreepgaten

Als onderdeel van de renovatie kan je overwegen om bestaande handgreepgaten te herstellen. Op deze manier kan je een andere handgreep uitzoeken en deze bevestigen zonder dat je de gaten van de oude handgrepen blijft zien. Het herstellen van deze gaten brengt ook kosten met zich mee, waaronder arbeid en materiaalkosten.

 

Glansgraad van het spuitwerk

De keuze voor de glansgraad van het spuitwerk, zoals mat, zijdeglans of hoogglans, heeft ook invloed op de kosten. Zijdeglans (zijdemat) is hierbij de meest gekozen glansgraad. Deze is tevens ook het beste geprijsd. Deze zorgt voor 30% reflectie, waarbij hoogglans zorgt voor 80% reflectie en mat voor 5% reflectie. De kosten van het spuiten in mat liggen gemiddeld zo’n 40% hoger dan zijdeglans. Wanneer je je keuken in hoogglans wilt spuiten dan liggen de kosten zo’n 50% hoger dan zijdeglans.

Dus, ben jij je aan het oriënteren op de kosten van jouw keuken renoveren? Dan is de glansgraad van de lak een belangrijke component voor het bepalen van de kosten van een keukenrenovatie.

 

Aantal zijdes te spuiten

Bij het bepalen van het aantal zijden dat moet worden gespoten, moet rekening worden gehouden met extra kosten. Het spuiten van alle zijden van de kastdeurtjes brengt hogere kosten met zich mee dan alleen de voorzijde. Het is simpelweg meer oppervlak wat gespoten moet worden wat meer arbeidsuren vergt en ook meer lak.

 

 

Plinten, bedekkingspanelen of sierlijsten laten spuiten

Tot slot is er de optie om plinten, bedekkingspanelen of sierlijsten al dan niet te laten spuiten tijdens de keukenrenovatie. Het spuiten van deze onderdelen brengt ook extra kosten met zich mee, waaronder arbeidsuren en lakkosten.

 

Aantal kasten die van de binnenkant gerenoveerd moeten worden

Bij een volledige keukenrenovatie wordt ook de binnenkant van de kasten geverfd. Hierdoor zijn alle onderdelen weer als nieuw: zowel de binnenkant als de buitenkant. De kosten van keuken renoveren worden verhoogd door dit ook uit te laten voeren door arbeidsloon van de schilder en de lakkosten.

 

Stel een budget op voor de kosten van keuken renoveren

Door een goed begrip te hebben van deze verschillende kostenaspecten, kan je een wel overwogen beslissing nemen wat je wel en niet laat doen. Wil je direct weten wat jouw specifieke keuken renoveren zal kosten?

Bereken dan direct de prijs van de keukenrenovatie in onze rekentool.

 

Veelgestelde vragen over de kosten van de keukenrenovatie

Wat zijn de gemiddelde kosten van een keukenrenovatie?

De kosten van een keukenrenovatie variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de renovatie, de gewenste afwerkingen en de te spuiten onderdelen. Over het algemeen variëren de kosten tussen de €1.000,- en €2.000,-.

 

Hoe kan ik de kosten van het keuken renoveren beheersen?

Er zijn verschillende manieren om de kosten van een keukenrenovatie onder controle te houden. Het is namelijk mogelijk om de losse delen, zoals keukenkasten of keukendeurtjes zelf naar onze spuiterij te brengen. Daarnaast is het een keus of je alleen de buitenzijde laat spuiten van de keuken of ook de binnenkant. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Een andere mogelijkheid is om zelf de vaste delen te schilderen en de losse delen te laten spuiten.

 

Zijn er verborgen kosten waar ik rekening mee moet houden?

Wanneer je je keuken laat renoveren door Gespotenpanelen.nl zijn er geen verborgen kosten. Jij levert de specificaties bij ons aan van jouw keuken en hoe je deze gerenoveerd wilt hebben. Wij gaan met deze order aan de slag en renoveren jouw keuken zoals je hebt aangegeven.

 

Hoelang duurt een gemiddelde keukenrenovatie?

Gemiddeld duurt het hele proces zo’n 15-20 werkdagen voordat alles gereed is. Dit is gemeten vanaf de datum dat de keuken gedemonteerd wordt tot de datum dat de keuken gerenoveerd is.

 

Kan ik zelf een deel van het werk doen om kosten te besparen?

Ja, als je handig bent en over de juiste vaardigheden beschikt, kan je zeker zelf delen van de renovatie uitvoeren om kosten te besparen. Denk hierbij aan het schilderen van de vaste delen of de binnenkant van de keuken. Daarnaast kan je ook de (de)montage en transport voor je eigen rekening nemen.

 

Bereken direct de kosten van de keukenrenovatie of vraag een offerte op maat aan

Bij Gespotenpanelen.nl streven we ernaar om jou te voorzien van de prijs op basis van jouw keuken. Kom je hier niet uit? Neem gerust contact met ons op zodat wij een offerte op maat voor jou kunnen samenstellen. Ons ervaren team staat klaar om alle vragen te beantwoorden en jouw droomkeuken te realiseren.

 

Keuzehulp bij de kleurkeuze van jouw keuken

Twijfel je over de kleuren voor jouw vernieuwde keuken? Geen probleem! Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste kleuren een belangrijke en lastige beslissing is. Wij bieden hiervoor verschillende hulpmiddelen aan om je te helpen bij de kleurkeuze. Denk hierbij aan:

 • Een spuitstaal: Ervaar de kwaliteit van het spuitwerk. Je krijgt een A4 die in zijdeglans is gespoten. Zo zie jij direct wat de kwaliteit is van het spuitwerk.
 • Een kleurenwaaier: leen bij ons een kleurenwaaier om de perfecte kleur uit te zoeken.
 • Een kleurstaal op maat: wij spuiten een stuk plaatmateriaal in de kleur die jij graag wilt zien. Dit stuk plaatmateriaal is 50 x 35 cm en geeft een duidelijk beeld hoe de keuken er in die kleur uit zal zien.
 • Een kleurstaal: ervaar jouw gekozen kleur op A4 formaat.

Lees verder over onze keuzehulp bij kleurkeuze

Kortom, bij Gespotenpanelen.nl staan we voor je klaar om jou te helpen naar een droomkeuken: gerenoveerd en weer als nieuw.

Bereken direct de kosten van de keukenrenovatie

WhatsApp_icon.png